اگر بخواهیم بهصورت ساده بیان کنیم، دکوراسیون به معنای ترکیب رنگ با یکدیگر است. با یک مثال ساده ادامه مطلب را پیش میرویم. فرض کنید زمانی که میخواهید به یک مهمانی بروید یا حتی در زندگی روزمره بیشتر به رنگ لباس توجه میکنید یا طرح آن؟
آن چیزی که در ست کردن لباس شما نقش بهسزایی دارد استفاده از رنگهای متضاد و مکمل است. از این رو تقریبا بهصورت درصدی، طرح لباس 10 درصد و رنگ لباس 90 درصد مسئله را شامل میشود.
ما از این قاعده نیز میتوانیم در دکوراسیون استفاده کنیم.
رنگ قرمز استفاده شده در فرشها جزء رنگهای پرانرژی هست. بنابراین باید در کنار طرحهای خنثی قرار گیرد. بهطور مثال استفاده از رنگ نارنجی در دیوار کنار فرش قرمز نامتوزان و ناهماهنگ دیده میشود.
در فرشهای تولیده شده در تبریز علاوه بر رنگ قرمز، طرحها و رنگهای دیگری نیز به کار میرود. همچنین شلوغی سایهها و درهم تنیدگی طرحها را نیز نباید از قلم انداخت. از این رو توصیه میگردد در چیدن دکوراسیون خانه از طرحهای شلوغ در پرده و رو مبلی استفاده نشود.
اگر به قدیم الایام برگردید. حتما در عکسها یا خانههای قدیمی بزرگترها دیدهاید؛ معمولا فرش قرمز را با دیوارها و پردههای سفید بدون طرح و مبلمان ساده چوبی بدون کندهکاری همآهنگ میکردند. دکوراسیون به رنگ سفید، انرژی فرش قرمز را خنثی کرده و میگیرد.
علاوه بر رنگ سفید، رنگ کرم هم مکمل رنگ قرمز هست که میتوان از آن در چیدن دکوراسیون خانه بهرهمند شد. مانند؛ کفپوش یا مبلمان کرم
اما رنگ طوسی یا خاکستری به دلیل نزدیک بودن طیف رنگی آن به رنگ قرمز توصیه نمیشود.
یکی دیگر از رنگهایی که میتوانید از آن استفاده کنید، انتخاب رنگ سبز در رومبلی مبلمان خانه هست. بهشرطی که کفپوشها رنگ روشنی داشته باشند تا تعادل بین اشیا دکوراسیون برقرار شود.
همچنین اگر میخواهید جذابیت بصری فرش قرمز را چند برابر کنید استفاده از نورپردازی با طیفهای رنگی که کلوین 6000 دارند مناسب هست.